torsdag den 24. juni 2010

Ugens snæversynede

Nu har jeg brugt de sidste 7 mdr på at brande mig selv som SidneyLises fordomsfrie, humanistiske og venstreorienterede halvdel (hvilket burde give sig selv alene på baggrund af, at Isabel læser på CBS og jeg læser på KUA), men i løbet af de seneste uger er det faldet til jorden en del gange. Jeg må nok erkende, at jeg alligevel er en kende snæversynet.

Dette indlæg ville måske have været noget mere kraftfuldt, hvis ikke det kom i forlængelse af min proklamation af, at jeg aldrig ser nyheder og ikke anede, at der havde været jordskælv i Haiti. Men nu kommer vi altså tilbage til emnet en gang til. Jeg er nemlig fordomsfuld overfor andre kulturer. Åbenbart.

Det startede med at jeg sad og kiggede på bloggens statistikprogram, hvor jeg så, at vi havde haft en besøgende fra Grønland. Jeg var totalt ekstatisk over det:
"Vi har haft en besøgende fra Grønland! Det er så fedt! Jeg mener... jeg troede ikke engang, at de havde internet deroppe!"
"Ej Anne Sofie, helt ærligt. Tror du så også, at de bor i igloer?"
"Nej, giv mig dog lige lidt credit! Alle og enhver ved da, at de bor i de der små hytter..."
"Det gør de faktisk ikke. De bor i lejlighedskomplekser ligesom os."
"Er du sikker på det? Står der så lejlighedskomplekser... like midt ude på indlandsisen??"
"Der findes faktisk byer på Grønland..."
"Nå..."

Jeg tænkte lidt, at det var en enkeltstående begivenhed. Indtil jeg kom i tanker om at det faktisk er forekommet flere gange. F.eks. dengang jeg fandt ud af, at Prinesse Jasmin fra Disneys "Alladin" ikke var en autentisk arabisk prinsesse, men i stedet et seksualiseret billede lavet ud fra vestlige fordomme (arabiske prinsesser gik åbenbart IKKE rundt i minimale bikinitoppe, hvor brysterne faldt ud). Eller dengang jeg gik ud fra, at en ven elskede lakridskonfekt alene fordi han var englænder. Eller da en af mine venner sagde følgende:

"Jeg mødte bare den mest fordomsfulde dame i bussen i dag. Der var nogle ret uforskammede indvandrerpiger, og damen prøvede at undskylde dem ved at sige: "De gør det nok ikke med vilje. Der, hvor de kommer fra, har de jo ikke busser. De rider vel på kameler." Er det ikke bare ufatteligt, hvor lidt nogle folk ved??"
Anne Sofie: "HAHAHA!" *tænker: "Fuck, jeg troede egentlig også, at de red på kameler stadigvæk. Okay, lad som ingenting."* "Utroligt, hvor snæversynede nogle folk er."
"Ja, det er frygteligt, ikke?"
"Jo... hehe."

Men altså... Jeg prøver lidt at trøste mig med, at der må være andre, der har det som mig. Som baserer hele deres verdensbillede på "Nissebanden på Grønland", "Alladin" og "Thomas og Tim - Sol, Sand og Safirer"...

- Anne Sofie

P.S. Apropos fremmede kulturer... Er der nogen, der kan anbefale mig et godt tapas-sted i Kbh?

13 kommentarer:

Anonym sagde ...

http://www.eltapeo.dk/

det bedste tapassted i Kbh. and i know. jeg har boet i Spanien :)

SidneyLise sagde ...

Anonym: Uh, tusind tak! Jeg tror faktisk, at jeg har været der at spise under en ferie i 2008. Hvis det VAR der var det i hvert fald fantastisk godt :D Men det skal klart tjekkes ud!

- Anne Sofie

bitten sagde ...

Du skal ikke være ked af det - jeg fandt også alt for sent ud af, at Afrika ikke var ensbetydende med lerhytter, og at der også var huse... og internet... og den slags teknologi.

Echos sagde ...

Jeg blev altid sammenlignet med jasmin men jeg gik aldrig med mini bikinitoppe og haremsbukser. Jeg havde ikke engang en lummer udstråling :p

SidneyLise sagde ...

bitten: Guuud, har de også internet i Afrika??? Ej okay, nu tager jeg mig lidt sammen. De har vist internet over stort set hele verden (undtaget vores sommerhus i Nordjylland...).

Echos: Men du er jo også smuk og elegant som Jasmin. SElvom... den der manglende lumre udstråling vil jeg gerne have lov at sætte spørgsmålstegn ved ;)

- Anne Sofie

Anonym sagde ...

El tapeo er super godt - lækker mad og hyggelig indretning..

Binka sagde ...

Ahm* Måske det er tid til en opdatering siden Disney og julekalender-alderen ? ;)
hehe men underholdende må jeg sige :D

Christian sagde ...

Anne Sofie du er guld værd! :D

SidneyLise sagde ...

Anonym: Jeg var derinde i fredags! Det var faktisk virkelig lækkert!

Binka: I det mindste sørger mit snæversyn da for underholdning :)

Christian: Tak! Og i lige måde <3

- Anne Sofie

Echos sagde ...

Ja ok det kan være jeg er lummer nu, men i folkeskolen var jeg bare nørden/taberen, men tak for komplimentet vedr. lummerheden :D

SidneyLise sagde ...

Det var vi alle, kære Echos. Det var vi alle... :(

- Anne Sofie

A + K = ♥ sagde ...

Godt at høre jeg ikke er den eneste :D
Jeg troede bla. at europa-kortet var verdenskortet i mange år, at hjorte, rensdyr og elge var det samme dyr - blot i forskellige aldersstadier og at Hamlet havde skrevet Shakespear.

Suk. Må til at læse et leksikon, eller noget lignende.

- Anne

SidneyLise sagde ...

Anne: Haha, den med hjorte, rensdyr og elge har jeg også lavet! Men nice nok, at man ikke er den eneste! Det er sandsynligvis navnet :D

- Anne Sofie