fredag den 14. maj 2010

Kajkage

Efter nogen tids sukken efter en giftiggrøn kajkage, blev jeg enig med mig selv om, at nu var tiden inde. Kaj skulle blive min. Jeg ringede til Anne Sofie og fortalte hende om min plan, og hun synes det var en glimrende idé, så vi aftalte, at jeg tog ud til hende, når jeg havde skaffet varen. Det skulle dog vise sig, at blive noget mere problematisk end først antaget.

Det første problem bestod i, at jeg sad midt i noget vigtigt gruppearbejde og klokken var ved at blive så mange, at bagerne kunne lukke hvert øjeblik det skulle være. Jeg kiggede på uret, og derefter på de andre. ”Nåmenøh. Det er ved at blive sent, hva’? Jeg er altså nødt til at smutte nu, jeg skal nå at have fat i en Kajkage. Hejhej!” Utroligt nok virkede det ikke som om det undrede dem synderligt meget, hvilket egentlig var en anelse foruroligende. Var jeg sådan én, man ikke undrede sig over købte Kajkager?

Men problemerne stoppede ikke her. Jeg smuttede i Frederiksbergscenterets bager, men de havde ingen Kajkager. Derefter småløb jeg hen til Føtex, der heller ikke havde nogen. De havde en lækker chokoladekage dog, men jeg var fast besluttet på at indtage så mange E’er som muligt fra Kajkagens farver og aromaer, så jeg tog metroen til Nørreport.

Under hele forløbet ringede jeg til Anne Sofie og opdaterede hende: ”EEEEEEEEEEJ De har bare INGEN Kajkager nogen steder! Hvad sker der? Hvorfor er der aldrig nogen Kajkager, når man skal bruge dem?!”
Folk kiggede mærkeligt på mig i metroen. Især da min telefon mistede signal og gik ud, og samtalen blev sådan:
”Og jeg mener helt seriøst, hvor svært kan det være at få fat på en simpel Kajkage??? Hallo??? Hallo….?”
Pinlig tavshed i hele metroen, mens jeg kiggede rundt og tænkte, at det er i situationer som denne, man bruger ordene ”hehe…”.

Da jeg kom til Nørreport susede jeg ind i SuperBrugsens bager, og der gjorde jeg en forbløffende opdagelse. FALSKE KAJKAGER! En sølle muffin med grøn glasur og øjne, uden det lyserøde klamme stads indeni, og så var de frække nok til at skrive ”Kajkager” og sælge dem til 15 kroner. Jeg var i chock. Så meget, at jeg måtte tage et billede af det til Jer:

Photobucket

Herefter var jeg noget slået ud. Jeg vandrede modløst ned af Nørrebrogade, mens jeg spejdede efter bagere. Jeg fik øje på et kringleskilt og mærkede modet komme en smule igen. Jeg trådte ind, og blev atter en gang slået ud. Jeg var gået ind i en Økologisk bager med spelt brød og sunde juices. ”Hvad kan jeg hjælpe med?” ”Øhm… Har I… har i nogen Kajkager?” ”Øhm. Nej”. ”Okay, tak. Hej”. Jeg følte mig dømt. Dømt af en bagerdame til at være sådan én, der spiser Kajkager.

Nu var jeg for alvor helt nede og skrabe bunden, men mens jeg gik og sørgede over, at Kaj og jeg aldrig skulle forenes opdagede jeg endnu et kringleskilt. Denne gang beskidt og snusket og bageriet så ligesådan ud. Score! De måtte da have Kajkager! Og minsandten om de ikke havde de fineste skriggrønne Kajkager med farligt røde tunger!
Hurra!

Photobucket

Jeg var lykkelig. Jeg ringede til Anne Sofie og fortalte at vi var på vej. I bussen sendte folk sultne øjne til Kaj, men jeg holdt godt fast i ham, indtil vi ankom til Nordvest. Vi ringede på, og Kaj var meget spændt på at møde Anne Sofie, selvom han var lidt genert i starten, da de skulle hilse på hinanden.

Photobucket

Photobucket

Jeg blev lidt ked af det, da jeg kom til at tænke på, at vi jo skulle spise ham. Han og jeg havde alligevel være igennem meget. Anne Sofie var dog mere kold, og satte ham på en tallerken og hentede noget rosévin og nogle kagegafler.

”Hvor ser den egentlig klam ud” konstaterede hun. ”Han”, rettede jeg. ”Det er en han”.
AS: ”Jaja, let’s eat him, then!!!”
I: “Ej, Anne Sofie, jeg ved ikke helt om jeg kan… Han er så sød…”
AS: *SPLAT* “Ej, gud den er helt lyserød indeni! Haha, som om det er dens blod!”
I: :(


Photobucket

Tak for alt Kaj.

Photobucket

- Isabel

Ps. Anne Sofie tvang mig til mig at tagge indlægget under 'Mad', men jeg har i al hemmelighed også sneget kærlighedstagget ind :(

19 kommentarer:

Sara sagde ...

Når du nu alligevel er villig til at gå så langt for at finde en kajkage, kan i så ikke bare komme til Århus næste gang? Mit arbejde har nogle endnu større kajkager der er mere grønne, mere røde og mere lyserøde. Og som ikke er muffins og så kan jeg endda tilbyde halv pris? det kunne være hyggeligt om i kom ;) det kan være jeg skal lave en kajkage opfølgnings post?

for resten mit "bekræftelse af ord" er ret sjovt, "obbleybo". Lyder som noget fra alice i eventyrland :)

Lika sagde ...

Ihhh ren skændsel at lave FALSKE kaj-kager og så oven i købet ikke dække den ordenligt til med marcipan! De bagere er sgu altid SÅ nærrige. Men godt at høre at den rigtige Kaj dukkede op.

Og ekstra tak for at jeg nu har fået cravings selv.

Anonym sagde ...

Dette har intet med Kaj at gøre, men Isabel, hvor er din jakke fra?. Har ledt efter en overgangs jakke i flere måneder og tror det når at blive sommer før jeg finder en ordentlig en. Kraven på din ser vidunderlig ud.!

Sofie B sagde ...

Min far købte altid Kaj-kager til mig som barn og så snakkede han som en Kaj-kage.. Hvordan man så end gør det.. Men essensen er at jeg heller aldrig kunne spise den Kaj-kage for det var synd! (Og så smager det der klamme smørcreme bare ikke særlig godt!) Og Kaj (min far) sagde altid av av, når jeg så endelig satte tænderne i den.. Jeg er vist blevet traumatiseret! Så jeg føler mig det Isabel..

SidneyLise sagde ...

Sara: Ihh, det vil vi helt vi gerne! Det er nok mest sandsynligt at jeg kommer forbi - men så vil jeg til gengæld gerne have MANGE kajkager :D

Lika: Ja, er det ikke frygteligt! Jeg er SÅ chockeret. Og godt du selv har fået en Kajcraving ;)

Anonym: Tusind tak :) Min jakke er fra Zara, men den er fra sidste år. Til gengæld ved jeg, at de har et hav af fine jakker derinde alligevel! :)

Sofie B: Haha, de er faktisk også lidt klamme... Og nåårrh. Traumatiseret af en Kajkage. Can it be any worse?

- Isabel

Lene M sagde ...

Hahahahahahahahaha, amen det er den mest geniale artikel jeg har læst... EVER!
Jeg er simpelthelt flad af grin, triller rundt og hoster, griner, græder og er ved at blive kvalt af min egen tunge!
Hahaha.. Tusind tak for at I gav mig en fantastisk slutning på en fredag aften.

Sara sagde ...

Der er 3 for 18kr, så jeg tror der kan blive til rigtigt mange kajkager! Du kommer bare :)

Hanne Merete sagde ...

Jeg er så stolt af at du bevarer standarden - også efter at du er flyttet hjemmefra, Anne Sofie. Kager spises med kagegafler, og ikke med te/dessertskeer...

Om en Hverdags Fashionista sagde ...

Åh ja, jeg elskede også kaj-kager da jeg var yngre! Sidder faktisk helt og savner dem nu, specielt creme-massen, mmm.... ;0)

kira sagde ...

Gisp det er jo min hoveddør....!! Bliver den blog jeg trofast læser skrevet i samme bygning som jeg bor i? Så er verden sgu alt for lille...!

SidneyLise sagde ...

Kira: Nooo, hvor er det spooky, hvis vi bor i samme bygning! Sig hej, hvis du ser mig :D

- Anne Sofie

kira sagde ...

Har lige studeret billedet grundigt, og der er vist desværre ingen tvivl! Nægter at tro på, at der findes mere end 1 så grim bygning i verden. Nu skal det afklares! Testspørgsmål: Hvis man på billedet kunne se ca halvanden meter mere til venstre, ville man så se en klynge låse midt i murværket?

SidneyLise sagde ...

Kira: Jeg har lige været nede og tjekke, og der er hermed ingen tvivl. Vi to bor totalt i samme bygning!!

Det er bare übersjovt :D

- Anne Sofie

Anette A. Nickelsen sagde ...

det var uden tvivl min 'dagens underholdning' :D hvor er du GENIAL!!

kærligst hilsen anette

www.anettenickelsen.blogspot.com

maria sagde ...

Ej sådan en kunne jeg skisme godt spise lige nu. Mums hvor ser den lækker ud :)

Iben sagde ...

Jeg vil lige sige til Superbrugsens forsvar, at det altså er klamt lyserødt stads i dem, bare ikke så meget:)

- Iben

Benedicte Sø sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
AndreasW sagde ...

Har du adressen på den KAJ Kage pusher ? Jeg er også desperat på jagt

Anonym sagde ...

I den allerfoerste kommentar, henviser Sara til at hun arbejder i en bager i Aarhus der saelger dem.. Hvilken bager Sara, Hvilken ?!
Mvh. Julia