onsdag den 14. april 2010

SidneyLise anmelder Kick-Ass

Photobucket


SidneyLise har tidligere forsøgt sig som filmanmeldere og har skrevet om Hamlet og Avatar, så da Nordisk Film inviterede os ind til en screening af superheltefilmen Kick-Ass var vi naturligvis game med det samme.

Vi er begge to store Superbad-fans (måske fordi Seth og Evan er lidt drengeversioner af os, who knows), så da vi så, at nogle af skuespillerne fra den film også var med i Kick-Ass var vi superentusiatiske. Vi havde set traileren og der lignede det en blanding af drengerøvskomedie og actionfilm, og det var faktisk lige hvad det var.

Uden at afsløre for meget af handlingen kan vi sige, at filmen har to parallelle spor, den kører i. På den ene side er det en typisk historie om kiksede gymnasiedrenge, der kan ikke score og som onanerer til tanken om deres storbarmede engelsklærerinde, mens de drømmer om den søde pige, de ikke tør tale med (og de havde lavet det typiske nummer med at tage en hot person og give vedkommende grimme briller, og så lade som om h*n er kikset - klassisk teenkomedie). Meget Superbad-agtigt og supersjovt! Men det er kun den ene side af filmen, for langt mere dominerende er superhelte-aspektet.McLovin goes superhero!


Hvad der kom bag på os angående superhelte-aspektet er, at det er faktisk er en ret dunkel historie og som var meget langt fra "haha patter!"-stemningen, der kørte i drengerøvsscenerne. Det var dog fint og gav ligesom historien en dimension ekstra. Der var bare en ting, der generede os, og det var at filmen var virkelig voldelig.

Vi var i biografen med en masse mænd, og vi kunne se, at de tydeligvis morede sig kosteligt over lemmer, der blev klippet af, sprøjtende hjernemasse og blod udover væggene, men vi er begge to ret sarte og måtte faktisk sidde med hænderne for øjnene i store dele af filmen, da voldsscenerne er meget grafiske og splatteragtige.

Så, hvad er vores overordnede dom over Kick-Ass?

Jo, den er hamrende flot lavet (der er blandt andet nogle tegneseriesekvenser, der er virkeligt gennemførte), der er lækre fyre (når de lige får de fedtede briller af) og mange sjove one liners. Christopher Mintz-Plasse (McLovin fra Superbad) har en stor rolle og han er jo fantastisk sjov som alting. Derudover var Anne Sofie meget glad for at se, at Clark Duke, der kun har haft en cameo-optræden i Superbad og en sølle rolle i Greek, endelig har fået lov at udfolde sig på film (han spiller en af hovedpersonens Timon og Pumba-agtige venner).
Til gengæld er den meget mere voldspræget end traileren umiddelbart giver udtryk for og det skal man lige tage med i sine overvejelser, hvis man er lidt halvsart.

Grundlæggende er det dog en supersjov film, som vi klart vil anbefale hvis man er til en blanding af American Pie, tegneserier og action. Kick-Ass har premiere i morgen, d. 15. april.


Derudover havde vi jo lovet flere Dagens-billeder, så her er Isabel iført gårsdagens biografoutfit. Desværre kan I ikke se hendes ansigt, da Isabels kinesiske dobbeltgænger Hong-Mai har klippet sig selv ind over det...


Photobucket

9 kommentarer:

Laura sagde ...

Er Aaron Johnson pæn?? Han er den eneste grund til, jeg overvejer at se den! (selvom han er forlovet og venter barn med en dame dobbelt så gammel som ham selv - yikes! (ej, det er ikke et særlig godt ord, yikes. Men jeg syntes lige det passede ind))

SidneyLise sagde ...

JA, han er! Eller jeg ved ikke, hvad Isabel synes om ham, men jeg sad og savlede efter at han havde smidt de fedtede briller! Men jeg er selvfølgelig også en sucker for fyre med blå øjne, mørkt hår og markerede kindben. Jeg synes, at han ligner en ung version af Cillian Murphy.

Men WHAT?? Han kan da ikke bare vente barn med sådan en gammel kran?!? :(

- Anne Sofie

Leoparddrengen sagde ...

Tak for info. Måske man skal gå ind og se hvordan de unge kolleger klarer den.

Mathias sagde ...

Hvem af jer er Seth og hvem er Evan?

Anonym sagde ...

Blev nødt til at besøge wiki for alder på Aaron og hans dame... 19 og 43!! Whut?!

SidneyLise sagde ...

Leoparddrengen: Der var faktisk ikke kun unge superhelte - den ene var en far med overskæg!

Mathias: Nu har jeg personligt et kæmpe crush på Michael Cera, så ham vil jeg gerne være! Men jeg er ikke sikker på, at Anne Sofie vil være Seth... :(

Anonym: Ja, det er crazy!!

- Isabel

Brian Theodor sagde ...

<3 violence!

AM sagde ...

synes også det var en mega sjov film! og yup Aaron Johnson er forlovet med Sam Taylor Wood, der var instruktøren af hans gennembrudsfilm "Nowhere Boy". mega cougar hun er.

Pedrsn™ sagde ...

gamle mænd knirker, unge mænd virker ... !!!

;D