mandag den 12. april 2010

Dagens TwindlægIsabel og jeg har et lettere problematisk forhold til konceptet Twitter. Der er jævnligt nogle folk, der skriver til os og beklager sig over at vi ikke bruger vores profiler derinde overhovedet, og så siger de ting som: "I kunne have fordel af at benytte jeres twitterprofiler til networking." og "Det er irriterende, at I ikke svarer når man @'er jer." (og vi vidste først ikke engang hvad at @'e var!!)

Som noget nyt er vi begyndt at blive inviteret til Twitter-komsammener. Faktisk er vi i skrivende stund blevet inviteret til Twedagsbar, Twulefrokost, Twestival og Twedagsbar 2. På Twitter er der nemlig en terminologi med at man sætter "tw" foran en masse ting for at gøre det twitterrelateret. Vi ved dog ikke rigtigt, om man bare kan gøre det random eller om der skal være en idé med det. Det twiskuterer Twisabel og jeg twofte.

Men pointen i alt det her er, at vi faktisk på et tidspunkt har gjort et forsøg på at socialisere på Twitter, og der fandt jeg ud af præcis hvad mit problem med konceptet er. I kender sikkert det der med, at man møder en eller anden random bekendt på gaden og så er man sådan "Heeeeej, hvordan går det?" og så snakker man lidt indtil man godt ved, at man egentlig ikke har noget at snakke om og begge gerne vil videre, men det kan man ikke sige. Og så står man sådan: "Nåååå, jeg skal også videre, hehe..." og så er der et øjebliks awkwardness inden man endelige kan gå videre (og ånde lettet op).

Men det der "Nååå, jeg skal også videre..."-øjeblik kan bare vare i DAGEVIS på Twitter. Jeg skrev noget derinde og der var så en pige, der @'ede mig og svarede på det, jeg havde skrevet. Og jeg svarede så tilbage. Og så svarede hun. Og så svarede jeg. Og fordi man ikke kender dem, man skriver med, har man typisk ikke det store at tale om, men hende og jeg kunne altså af høflighedshensyn ikke rigtigt finde ud af, hvordan vi skulle afslutte samtalen, for man kan jo ikke bare sige: "Jeg har et møde i den anden ende af byen, hehe.", for så kunne man jo bare skrive igen, når man kom hjem. Så hendes og min samtale fortsatte nogenlunde sådan her i flere dage:

"Det lyder sjovt! :)"
"Ja, det var det også. :)"
"Det var godt :)"
"Ja :) Tak for interessen :)"
"Det var så lidt :)"
"Tak :)"
"Selv tak :)"
"Hehe :)"
":)"

Og fordi hun havde skrevet til mig først syntes jeg ligesom, at jeg pga nogle uskrevne etiketteregler skulle skrive sidst. Men hun har måske haft andre etiketteregler end mig, for hver gang, jeg skrev et eller andet, svarede hun. Og sådan kørte den videre i evigheder. Og Twisabel sagde: "Ej Anne Sofie, har du ikke fået den samtale afsluttet endnu??" og jeg sagde: "Jamen, det ville da være superuhøfligt ikke at svare, når nogen skriver til en!" og det værste er, at jeg er sikker på, at den anden pige sad og var præcis ligeså desperat: "Hvorfor skrev jeg overhovedet til hende? Jeg kommer aldrig ud af det her mere! Om 50 år er jeg og @sidneysofie de eneste to mennesker tilbage på Twitter!!"

På en eller anden måde fik vi alligevel afsluttet samtalen, og et par uger efter lavede jeg endnu en ligegyldig statusopdatering som en eller anden random fyr, som jeg aldrig havde hørt om før, svarede på. Jeg svarede ham høfligt (men afmålt, jeg havde jo lært det denne gang) tilbage med det resultat, at han sendte mig ikke en, ikke to, ikke tre, men hele fire privatbeskeder derinde, hvor han priste vores blog og min overjordiske skønhed (*host*) og derefter inviterede mig ud. Ikke en, ikke to, ikke tre, men fire gange! Til sidst droppede jeg høflighedsfraserne og lod bare være med at svare...

Og det er så grunden til, at Isabel og jeg ikke rigtigt længere er på Twitter (med vores private profiler) - det er sikkert fint til networking, men vi er åbenbart en anelse socialt handikappede og bliver bange når folk kontakter os. Så derfor har vi lavet et strategisk tilbagetog og slettet vores private twitterprofiler ude i højre bjælke.

Twarvel Twitter!

- Anne Sofie

25 kommentarer:

isabella Thordsen sagde ...

lækker blog!
/isabella

Leoparddrengen sagde ...

Hørt!

Sara sagde ...

haha, ååh ha. Jeg forstår virkelig heller ikke twitter :)
Meeen jeg har det nu alligevel..

Kittie sagde ...

Eh, det kunne godt se ud som om jeres blog er blevet voldtaget...

Chris sagde ...

Ja bloggen ser også lidt mærkelig ud i mine øjne? :/ Grafitti på banneret og japansk? Whaaat?wemaketherules.wordpress.com

Chaos sagde ...

Ser ud som om den er blevet hacket af en eller anden idiot.

Lika sagde ...

Wow, hvad sker der for sabotagen på bloggen?

K sagde ...

i stedet for make me babies kom de vist til at bruge make me asian :P

annelouiserühe. sagde ...

hvad er det sket med bloggen?

Leoparddrengen sagde ...

Kan meget godt li' jeres nye profilbilleder!

Ni hao!

Mathias sagde ...

Haha! Jeg nåede at læse bloggen før den blev angrebet af den kinesiske fugleinfluenza. Halleluja :D

Tjittjat.blogspot.com

Christiane sagde ...

Sjovt ser det ud - men hvad er der dog sket! 1.april er jo overstået Vi ser frem til en opfølgning.

Og så et lille crash course i twitter:
http://cfalke.wordpress.com/2010/04/12/crash-course-i-twitter/

Vh. Christiane
cfalke.wordpress.com

Marie Louise sagde ...

Wtf er der sket her?

WeeWee Magazine sagde ...

HVAD ER DER SKET?!?!?!!

Anonym sagde ...

Ja bloggen ser virkelig underlig ud, det ser ikke ud som om det er med vilje :O

thea. d: sagde ...

jeg er forvirret..

Sille sagde ...

:O
Er det et pr stunt? hehe

Anonym sagde ...

google translate gør det godt som altid! tænk at I har gidet bruge så lang tid på at give alle detaljer en full chinese make-over.. men fedt og gennemført alligevel!

Anonym sagde ...

I har sgu gjort noget ud af makeup´en på jeres billeder, ha ha Er især interesseret i hvordan i har lavet de skæve øjne, Isabel du ser rigtig godt ud på det nye billede. Der er dømt model potentiale;-)

Har Kina invaderet? et nyt 9. april måske? eller har de bare købt det hele, de har efterhånden alle pengene og vi ved jo, at i er til salg ;-P

Anonym sagde ...

clamour4glamour.com er også nede og modebevægelsen.dk, mon nogen er sure på bloggerne over de seneste meningsudvekslinger, eller deler de bare samme hostingleverandør?

Lasse sagde ...

Hvis det er jer, der har lavet det, så er det ret sjovt! Og mærkeligt.. hvis ikke, så er det sgu lidt øv! :)

Jo sagde ...

Haha :) Kinesisk censur anyone?

Litzy sagde ...

Hmmm jeg venter lidt på en ... haha der fik vi jer.
Hvad er der sket?

Sidsel Øst Hansen sagde ...

Twebak?

Pedrsn™ sagde ...

det helt sikkert en interessant problemstillinger, som I lige får drejet rundt ger - men på den anden side - så vælger man det jo selv til ved at have en 'åben' konto ...

der er helt klart ligeså mange tåbelige klaphatte på twitter - som der er i blogland - og nogen gange er det de samme tåber man møder!

men på twitter kan man lissom SELV bestemme, hvem man gider interagere med... og derfor er det mig en gåååde - hvorfor man lader en tåbe irritere een ved at lade ham skrive til sig - ikke een, men fire gange, uden at man straks blokerer idioten? =)